360° Street view

A 360° Google Utcakép ingyenes alkalmazása megtalálható Android és iOS applikációi közt. Ha kedved szottyanna megosztani másokkal merre jársz és már unod a négyszögletes képalkotást erre jó ez a rövid ismertetőt. Én körülbelül 2 éve használom. Eddig 62 képet készítettem, amit eddig 121000-en látogattak meg.
Az alkalmazást elindítva regisztrálni kell a gmail fiókoddal, hogy össze tudjon kötni a nagy Google Maps szolgáltatással. Ezen a linken megtaláljátok az általam rögzített helyeket: https://goo.gl/eANx9F
A program felülete
A menü nevei sorban: 

KIEMELT : Kiemelt gyűjtemények pl.: Magyarország nevezetességei.
FELFEDEZÉS: A világon megosztott valamilyen látogatottság alapú lista.
PROFIL: Itt lesznek a Teáltalad Megosztott képeid
PRIVÁT Itt lesznek a Te általad készített de még meg nem osztott képeid
HOZZÁJÁRULÁS Van jó néhány vendéglátó hely ahol ha hozzájárulsz a képeiddel ők reklámként használhatják alkotásaidat. (ezt én nem használom!)

 


Ezt követően  a felső keresőben rátudtok keresni egy adott helyre, utcára. Azonnal kikeresi és egy kis térképen mutatja hány elkészített  360° képet talált, melyet piros pontokkal jelez. Ezekre rákattintva a kép görgetésével, vagy ha be van kapcsolva a GPS, akkor a telefon/tablet térbeli elforgatásával tekintheted meg az alkotó pozíciójából a felvételt.
A jobb alsó sarokban találtok agy narancssárga plusz jelet. Mielőtt elkezditek magatok a képalkotást nézzétek meg ezt a német bemutatót hogyan kell a 47 képet létrehozni. Nem nehéz de el lehet rontani a felvételt és a megosztást is.
Fogjunk hozzá:
Először is kapcsold be a GPS-t és legyél Wi-Fi környezetben! A program szisztematikusan 47 db képből rakja össze a 360° képet ennek a szisztémának az elsajátítása nem nehéz , de figyelni kell. Nem szabad ellépni a kezdő pontból mert megváltozok a perspektíva és a kép darabos lesz. Ha sikerült „körbe lőni” a 47 képet akkor a sárga pipa „beződül”és elkezdi összerakni a képet. Amikor kész hang illetve egy kis animációval jelzi hogy kész a megosztásra!
ITT lehet elrontani!
Nyissátok meg a képet és nézzétek körbe hogy hogyan sikerült. Ne várjatok csodát, lesznek vonalak melyek  meg-meg törnek. Ha hiányos vagy elcsúszott, kezd újra. vagy nem megy át a rostán! Igen ugyanis ha megosztod, akkor a Google szakemberei elbírálják hogy felveszik vagy elutasítják az alkotást.


Tehát meg van a kép. A jobb felső sarokban lesz 3 pont egymás alatt:
Ennek a menüje a következő
Először a Hely szerkesztése  kell beállítani és utána tudsz a GPS által válogatni a körülötted lévő már bejegyzett helyek közül
A kiinduló helyet egy piros pötty jelzi. Alapértelmezetten nem a GPS koordinátát mutatja hanem a 0.0 -t „Afrika hóna alja alatt” Ezt kell arrébb taszigálni és közben  két újjal szétzúzni a térképet hogy ráközelíts a kívánt helyre.
2-3 húzásból már Magyarország felett lehetsz (gyakorlás kérdése az egész). Ennek elsajátítása nekem 2 hétbe került mire végre valaki kirakott egy nyamvadt videot, hogyan kell. Ugyan is az automatikus GPS felismerés kitudja miért még nem működik, de hát ingyenes az applikáció mint nem várunk el már tőle.
Amikor megvagy külön betudod forgatni az északi irányt és a képet is Ezt majd gyakorolhatod.
Ezután a Térkép bejegyzést választva a menüből jelöld ki a neked megfelelőt, vagy a legközelebbit. Újat nem tudsz felvenni. Amikor kész vagy akkor válaszd ki hogy Közzététel. Pár nap múlva kapsz egy levelet a Google csapatától hogy elfogadták e az alkotást és rákerült-e a MAPS-re. Te már látod a sajátjaid közt, de csak a levél után tudsz rákeresni a „nagy testvér” oldalán. Hát körülbelül ennyi.
A megosztott képeknek más a menüje ezt most nem részletezem. Létezik még az Arcok felismerése elhomályosítása  Ha az alkotásod arcokat is ábrázol akkor egyenként kijelölheted és elhomályosíthatod, ez eléggé új dolog még csak egyszer használtam
Ne felejtsd el a Közzététel nélkül nem lesz létható a kép! Ha a privátban szeretnéd menteni az eszközödre megteheted De abból soha nem lesz 360° kép hanem agy sík sematikus összevisszaságot kapsz amit ha megosztanál nem fog körbe forogni! Ezt a megosztási opciónál kell végezned.


Ime egy német nyelvű bemutató hogyan is kell használni.

 

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.